Tre talare senare – väldigt lite om vården

Göran Hägglund (KD), socialminister. Foto: Svd.se

Göran Hägglund (KD), socialminister. Foto: Svd.se

Trots att programmet är fyllt till bredden av vårdrelaterade frågor lyser dessa än så länge med sin frånvaro i partiledartalen. Det tycker Redaktionen är anmärkningsvärt.

Visst har det nämnts lite om vårdupproret och lite om vårdpersonalens villkor. Men en vision eller ett heltäckande grepp och idéer om den svenska sjukvården från en partiledare har saknats, i alla fall hittills, i talen. Och vi vet av egen erfarenhet att vård, omsorg och hälsa är ett heta ämnen, det är en sak som är säker.

Frågan är om någon av de andra partiledarna som ska prata lyfter detta? Till exempel stadsminister Fredrik Reinfeldt (M) i kväll. För hittills, om det finns någon gemensam nämnare på samtliga av de vårseminarier som Redaktionen har varit på så är det behovet av kunskap. Mer kunskap och större samarbeten.

För att det ska fungera behöver visioner lyftas och idéer få gro. Sjuksköterskeuppror, barnmorskeuppror, Arge läkaren och informationskampanjer verkar inte räcka. Vi på Doktorn.com arbetar mycket med att sprida kunskap och vet att behovet aldrig tar slut, på något plan.

Vem av partiledarna i Riksdagen vågar ta ett rejält nappatag om vårdfrågan och göra den till sin inför valet 2014? För just nu verkar vårdfrågan, trots det enorma behovet som finns, flyta i luften.

Eller vad tycker du? Tyck gärna till här eller på vår Facebooksida om hur du tycker vården kan förbättras eller hur våra politiker ska agera.

Ikväll talar statsminister Fredrik Reinfeldt 19:00 i Almedalen. Talet sänds i SVT.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.