Almedalsveckan: Bristen på kunskap en risk för samhället

IMG_0898

Så var då Almedalsveckan i gång och Doktorn.com är på plats för att ta pulsen på frågor som rör medicin, hälsa och välbefinnande. Redan efter första dagen stod en sak klart, kunskap ger trygghet.

Redaktionen hann med fyra seminarier på tema äldreomsorg och hemsjukvård, ledarskap i vården, HIV och prevention samt antibiotikaresistens. Samtliga hade en röd tråd – kunskap behövs.

Oavsett om det handlar om allmänläkarnas kunskap om behandling av äldre patienter, ledarnas förståelse och överblick över verksamheten, informationen till anhöriga till personer som får ett HIV-besked eller forskningen på nya lösningar för att minska antibiotikaresistensen så handlar det om kunskap.

Bristen på kunskap, tolkar Redaktionen det som, kan därför utgöra en tydlig risk för samhället – något som inte låter som en avancerad vetenskap men som är något som vi, och många med oss, ändå jobbar med dagligen. För trots att vi har tillgång till allt mer kunskap konstateras det år efter år just okunskap ökar hälsoriskerna i samhället.

Därför tycker vi det är viktigt att vara på plats under Almedalsveckan och förstå verksamheterna och situationen ute i landet när det gäller de frågor vi brinner för, medicin, hälsa och välbefinnande.

Du kommer att kunna läsa reportage från föreläsningarna under Doktorn.com/artiklar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.