Bli moderätt med dosett!

shutterstock_112090028

En dosett är för många livsnödvändig men kanske inte alltid så rolig att gå runt med, något som Bocz vill råda bot på genom att se till att dosetten inte är något du behöver skämmas för! 

Såhär års ska du säkert ut och resa, antingen till släktingar, vänner, sommarstuga eller kanske till och med utomlands. Då gäller det att inte glömma den praktiska dosetten. Men det kanske inte alltid känns så kul att ta upp en många gånger plastig och trist, men ändå nödvändig, dosett så som den brukar se ut.

295

För Angelique Wiltgren Skrinjar som driver företaget Bocz blev en kronisk sjukdom vändpunkten. I och med sin kroniska sjukdom behövde Angelique Wiltgren Skrinjar plötsligt ta läkemedel varje dag och använda sig av dosett. Då hon upptäckte att dosetterna i hennes ögon varken är särskilt snygga och egentligen inte så praktiska att ha med sig beslöt hon sig för att göra slag i saken och startade ett eget företag. Bocz erbjuder dosettfodral i både skinn och tyg – snygga, smarta och väldesignade. Mönstren som man använder känns skandinaviska och bland annat inspirerade av en mönstertradition från Marimekko och Tio gruppen. Tanken är att erbjuda en snygg och praktisk design och samtidigt ta bort fokus från dig som har behov av daglig medicinering – något som man kanske inte alltid vill skylta med för alla.

Storlekarna på modellerna passar de vanligaste dosetterna på marknaden och går lätt ner i handväskan, ryggsäcken och portföljen. Fast, de är så snygga att frågan är om du ens vill stoppa undan dem? När Redaktionen var inne och kikade på hemsidan där du kan beställa direkt kom vi fram till att det finns ett bra utbud av design att välja på – så det bör passa såväl män som kvinnor i alla åldrar. För det är långt ifrån bara äldre som har behov av att använda dosett för regelbunden medicinering!

Så när du tar med dig din dosett i sommar, ta med dig den med stil!

295 (3)

Fakta: Dosett

Dosett är en förvaringsbehållare, tillverkad i plast, som används för att underlätta dosering av läkemedel i form av tabletter eller kapslar. Dosett är inte konstruerad för stolpiller eller flytande läkemedel. Dosett är ett registrerat varumärke tillhörande Swereco Group, Stockholm. Den är konstruerad så att läkemedlen sorteras efter mängd och intagningstid. Dosett finns i tre olika storlekar, vilken som används är beroende på hur många mediciner patienten använder. Dosetten har även utrymme för en medicinlista i ett litet fack på baksidan där man kan skriva ner alla läkemedel med aktuell styrka och dosering.  Källa: Wikipedia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.