Sveriges största manifestation mot mobbning

Skärmavbild+2013-06-11+kl.+09.29

Den 24 augusti går evenemanget ”Friends på Skansen” av stapeln för nionde året i rad. Det är Sveriges största manifestation mot mobbning och på scenen står bland annat Yohio, Molly Sandén och Ulrik Munther. 

Evenemanget sammanfaller med att skolan startar och syftet är att skapa uppmärksamhet kring det faktum att det enligt Friends finns 50. 000 barn i Sverige som är mobbade. ”Friends på Skansen” är en heldagsakvitet och under dagen arrangeras olika aktiviteter, förutom den stora scenshowen.

Att komma tillbaka till skolan efter ett skönt sommarlov är fantastiskt för många men verkligheten är att 50.000 barn går tillbaka till skolan med en klump i magen för att de är mobbade. Friends jobbar varje dag i skolor och idrottsföreningar för att stoppa mobbning och nu vill vi få ännu fler att stå upp för det som är rätt” säger Lars Arrhenius, Generalsekreterare Friends.

Artisten Molly Sandén (som, kan vi redan nu avslöja, pryder nästa nummer av Tidningen Doktorn som kommer ut i september) är Friends-ambassadör och uppträder under dagen. Det gör även en av favoriterna i årets Melodifestival, folkets vinnare, Yohio:

För mig är det självklart att ta ställning mot mobbning. Som de flesta redan vet så tycker jag det är gammalmodigt att man inte ska få vara och se ut som man själv vill. Tillsammans kan vi skapa skillnad för alla barn och unga som känner sig ensamma eller mobbade för att de uppfattas som annorlunda” säger Yohio.

Alla är välkomna till Skansen den 24 augusti, stora som små – alla som vara med och manifestera mot mobbning. Så är du på plats varför inte göra ett besök på Skansen? Samma dag som ”Friends på Skansen” arrangeras släpper man utanför Skansen upp 50 000 ballonger mot Stockholmshimlen – en för varje barn i Sverige som är mobbat. En del i kampanjen är även en ny reklamfilm som du kan se lite längre ner i bloggen.

Vi på Doktorn.com tycker Friends gör ett fantastiskt bra jobb därför har vi lagt upp deras banner för ”Friends på Skansen” på våra sidor http://www.doktorn.com och http://www.huden.se Vill du göra detsamma? Här hittar du banners att ladda ner till din hemsida. Tillsammans kan vi stoppa mobbningen!

Fakta

  • Vad? ”Friends på Skansen” – manifestation och evenemang mot mobbning
  • När? Lördag 24 augusti 2013 kl 11.00 – 17.00 (Skansen är öppet kl 10-17)
  • Program? Scenprogram 13:00. Aktivitetsstationer öppnar 11.00 – 17.00 (med paus under scenprogram)
  • Var? Skansen, Stockholm
  • Kostnad? Skansens vanliga inträdeskostnad 150 kronor för vuxna, 60 kronor för barn. Lunch ingår ej. Köp biljett här

Hur kan jag förhindra mobbning?

Barn och unga har inte ansvar att lösa mobbning – det ligger alltid hos vuxna. Däremot har du som ung oftast bättre koll än vuxna eftersom du vet mer om vad som verkligen händer i klassen, på skolan och på fritiden. Vuxna behöver hjälp att upptäcka om någon far illa. Dessutom betyder det hur mycket som helst för den som är ensam att bli sedd av någon i sin egen ålder. Få fler konkreta tips här på Friends.se hur du kan förhindra mobbning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.