Fredagsinspiration: Tips inför Mors dag nu på söndag & veckans recept!

shutterstock_136531211

På söndag uppmärksammar vi alla mammor, mor- och farmödrar. För visst kan vi ge alla mammor en extra tanke nu på söndag !

Framförallt ska vi inte glömma de äldre generationerna, bara de senaste dagarna har det rapporterats om att alltfler äldre sitter ensamma och deprimerade.

I till exempel Uppsala söker man volontärer som vill skjutsa äldre gäster till ”Mormors dags-fika” nu på söndag. För äldre som kanske har svårt att ta sig ut eller inte har någon nära familj som har möjlighet att besöka på mors dag. Är du intresserad av att hjälpa till kan du höra av dig till Therese Björkstrander, info@aldrekontakt.se eller 073 206 24 24

Det är en fin tanke som vi kan ta med oss. Oavsett om man tycker det är ett ytterligare kommersiellt jippo så kan vi nog visa alla mammor extra uppskattning just nu på söndag. En tanke går även till alla de mammor som inte längre finns hos oss, de ska naturligtvis också kommas ihåg en dag som på söndag.

När det gäller presenter kan du göra det enkelt men personligt, det kan handla om att mamma får en egen dag, helt för sig själv, eller att man bjuder på frukost på sängen och andra, små som stora, gester. Kanske laga till veckans recept, en god tårta?  Låt inte allting handla om att köpa presenter, det ska självklart handla om tanken.

Plocka fina blommor själv. Sätt i en prydlig vas och överraska på morgonen!
Gör något eget (till exempel baka, gör en ansiktskräm eller ansiktsbehandling). Lägg det i en hemtrevlig förpackning och ge bort!
Ge bort ”lite egen tid” – tid där man kan få vara för sig själv.
Ge  bort en upplevelse – till exempel något avslappnande som en spabehandling.
Njut av familjetiden – slå av alla mobiltelefoner och datorer på mors dag och bara var med varandra.

Tips: Så gör du enkelt en lugnande ansiktsrengöring att ge bort!

  • 1 påse kamomillte
  • 2 msk honung
  • 1 liten, skalad gurka
  • 1 msk mjölk

Gör såhär: Gör en kopp kamomillte, och låt svalna. Hacka gurkan fint, och pressa ut saften med en gaffel. Tillsätt mjölk och honung till gurksaften. Fördela massan i ansiktet. Tvätta bort gurkmassan med kamomillteet. Gurka rengör och friskar upp. Kamomillte lugnar.

shutterstock_96301841

För alla mammor och kvinnor har vi Kvinnans hälsa på Doktorn.com Där hittar ni all läsning ni kan behöva om kvinnorelaterade hälso- och sjukdomsämnen. Nu tänkte vi ta helg och vi ger er veckans recept, en riktigt god tårta som passar fint på fikabordet nu på söndag. Glöm inte blommorna och varför inte ett handgjort kort!

Ha en trevlig helg & en underbar Mors dag!
Redaktionen

Mjölk- och laktosfri blåbär- & citrontårta

En god ”sommartårta” som även passar den som är laktosintolerant. 

Tårtan kan också göras fri från vete genom att byta ut vetemjölet, se receptet. Låt väl smaka – här hittar du hela receptet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.