Metalfan? Då kan du vara mer deprimerad än andra!

shutterstock_103346039

Personer som lyssnade på ”hårdare” musik som death metal var betydligt mer ångestfyllda och hade tydliga symtom på depression jämfört med de som lyssnade på annan musik. Men det finns ett stort frågetecken…

Det är forskare vid Colombia University och University of California som gjort en studie på musik. I studien ingick totalt ingick 551 collegestudenter som fick svara på hur många timmar om dagen de lyssnade på någon av följande genrer:

  • death metal
  • trash
  • hardcore

Deltagarna i studien fick sedan göra tester som mätte ilska, ångest och depression. Oavsett vilken mängd ”hård” musik man lyssnade på var resultatet tydligt, de som lyssnade på hårdare musikgenrer hade mer ångest och depressionssymtom. Studien ställde dock upp ett stort frågetecken, vad kom först? 

Det var nämligen så att forskarna inte kunde säga om det var musiken som gav lyssnaren ångest eller om personer som redan hade ångest och var benägna att ha depression sökte sig till just den här typen av musik.

Mer läsning:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.