Tycker du det är lätt att äta vegetariskt?

shutterstock_92035868

Idag kan du läsa en av våra artiklar att vegetarisk kost minskar risken för hjärt – och kärlsjukdomar. Men kan du tänka dig att äta vegetariskt?

Redaktionen har vänner och bekanta som är vegetarianer och som, om man äter ute, får frågan ”går det bra med fisk?” Något som lätt kan ge upphov till irritation då en vegetarisk kost innebär just vegetarisk. Webbsajten alltomstockholm.se har intervjuat bloggaren Elsa Billgren och skådespelaren Per Ragnar om hur det är att äta vegetariskt ute och båda konstaterar att det inte är helt lätt.

Elsa Billgren upplever att det bland annat finns en ”köttstatus” i Sverige och vill ta bort flumstämpeln som lätt kan uppstå när det gäller vegetarisk kost. Vi på Redaktionen kan vara benägna att hålla med till viss del. Lika självklart som att det på varje restaurang bör finnas alkoholfria viner, drinkar och öl för den som önskar så bör det alltid finns ett antal vällagade vegetariska rätter.

Skådespelaren Per Ragnar tipsar om att indiska restauranger är bra när det kommer till att äta vegetariskt ute och det kan ju vara ett tips på vägen. Redaktionen tycker dock att fler restauranger skulle ha vegetariskt på menyn. Och det kan vara gott att äta vegetariskt, det behöver inte vara krångligt eller ”konstigt”. Varför inte testa på en vegetarisk cannelloni med getost på middagsbordet den här veckan!

Så, vi lämnar er med några öppna frågor: kan du tänka dig äta vegetariskt? Äter du vegetariskt hemma och hur ofta? Och har du något tips på vegetarisk mat eller bra vegetariska restauranger där du bor? Dela gärna med dig i kommentarsfältet. På Facebook har vi just nu en omröstningsfråga, ”Är du vegetarian?

Redaktionen

Cannelloni med getost

Cannelloni fyllda med getost, nötter, russin och kvarg. En annorlunda och jättegod pastarätt som går att förbereda, för att sedan gratineras när gästerna kommer.

Dessutom är rätten lakto-ovo vegetarisk, vilket innebär att de innehåller ägg, mjölk och mjölkprodukter.

Ingredienser (4 portioner)

  • 8 färska lasagneplattor, ca 250 g
  • 150 g chèvre, getost
  • 50 g rucola
  • 1 ½ dl kvarg
  • 2 msk russin
  • ½ dl grovhackade valnötter
  • 4 dl pastasås med tomat
  • 2 dl riven ost

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort kanterna på getsoten och mosa den. Hacka rucolan grovt.

Blanda ost, rucola, kvarg, russin och nötter. Lägg fyllningen på pastaplattorna. Vik eller rulla ihop dem och lägg i en smord ugnssäker form.

Häll på såsen och strö över den rivna osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 30 min. Servera med en sallad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.