2012 12 12 12:12 – din hjälp behövs, hjälp oss att hjälpa!

shutterstock_75101023

Det här inlägget går online 2012-12-12 12:12. Vissa säger att klockslaget är magiskt, andra att det är ett fint klockslag. Men väldigt många runt om i världen kan inte klockan, kan inte läsa och får inte möjligheten att lära sig varken eller.

Därför är årets julklapp till våra annonsörer UNICEF ”School-in-a-box”-paket. En julklapp som kan hjälpa en lärare undervisa cirka 40 barn – och vi köpte tio stycken paket, såklart! Vill du vara med och hjälpa? Vi har startat en insamling i DOKTORNcom’s namn för att öka kunskapen, tryggheten och nyfikenheten i världen, Kunskap trygghet och nyfikenhet för alla, skänk gärna och hjälp oss att hjälpa genom UNICEF – klicka på bilden!

shutterstock_52908070

En annan god gärning kommer från Fotografiska – i samband med att den mycket populäre fotografen David LaChapelle tog över hela museet med sin största utställning någonsin, Burning beauty, lanserar man ett särskilt medlemskap. Du kan nu köpa ett medlemskort till Fotografiska Familjen, ett medlemskort som under ett år ger obegränsat antal inträden på Fotografiska och möjlighet att gå på cirka tre konserter i veckan. Dessutom får man, som med de flesta föreningar, inbjudningar till vernissager, rabatter i restaurangen och på olika kurser som Fotografiska håller. Med andra ord ett riktigt bra medlemskap för dig själv, om du är fotointresserad, eller någon vän eller släkting!

Så, varför ett rött medlemskort? Jo, när du köper det röda medlemskortet stöttar du HIV- och AIDS-forskningen med 100 kronor, en summa som går direkt till organisationen Let’s Talk HIV. David LaChapelle själv blev den första som fick ett rött medlemskort och nu kan du följa i hans fotspår och samtidigt göra något gott!

7 000 människor smittas varje dag av HIV och kampen för att minska antalet HIV-smittade och hitta såväl bättre mediciner som botemedel pågår ständigt. Som vi berättat tidigare har vi inlett ett samarbete med Noaks Ark Skåne och kommer snart att ge ut en broschyr om vad man ska tänka på när det kommer till HIV och andra sexuellt överförbara sjukdomar, särskilt när man åker på semester. Alla bidrag behövs i den här kampen!

Vi tycker det här är ett fantastiskt bra initiativ av Fotografiska och hoppas att det kommer att få en bra respons. Du kan läsa mer på länkarna!

Köp kortet: http://bit.ly/h0MrhR
Läs tidningen (läs intervjun med David LaChapelle och om hur han har upplevt HIV på nära håll): http://bit.ly/TBScip
Läs mer om Let’s talk HIV: http://bit.ly/8J3ayo

Tillsammans kan vi göra skillnad – din hjälp behövs!

60024_10151157602327555_311832868_n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.