Ny barnmatsbok för barn för er som tänker grönt!

Vi har sprungit på en ny bok som vänder sig till dig som vill tänka vegetariskt till era små barn.

En bok till föräldrar som vill att hela familjen ska äta helt eller delvis vegetarisk kost.

Boken ”Grön barnmat: Näringslära och vegomat” innehåller allt man behöver veta för att man ska kunna byta ut en del av den vanliga maten man annars äter till vardags. Den ger dig de fakta du behöver, råd och recept om vegetarisk och vegansk mat.

Det kan vara svårt att tänka vegetariskt och samtidigt nyttigt när det gäller små barn.

Är man osäker på vad man kan äta och hur mycket man behöver äta för att barnet ska få i sig tillräcklig näringsrikmat och nå det dagliga behovet har författarna gått igenom både näringsämnena och ger förslag på bra kost. Dessutom ger den dig praktiska råd på hur man kan göra maten så nyttig som möjligt och tar även upp vegetarisk kost för dig som är gravid eller ammar.

Innehållet i boken vänder sig främst till barn mellan 0-5 år men recepten är formade så att en måltid kan lagas till hela stora familjen med en portion anpassad till den lilla/lille.

Författaren till denna gröna bok är Elisabeth Kylberg som är nutritionist och biträdande professor samt amningsforskare vid Högskolan i Skövde. Utöver det så är hon även ”Hjälpmamma” i Amningshjälpen, certifierad av International Board of Lactation Consultat Examiners.

Medförfattare till boken är Åsa Strindlund som också är nutritionist men även trebarnsmamma. Åsa undervisar i näringslära på bland annat Karolinska Institutet samt föreläsare och kursledare om vegetarisk kost.

/ Daniel, webbredaktör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.