Fredagsinspiration: Fars dag, pappatips och recept på tårta!

På söndag ger vi papporna runt om i landet lite extra uppmärksamhet. Det är fars dag – du har väl inte glömt?

Såhär säker Jesper Juul om att vara pappa ”– De första tre åren var jag en hopplös pappa till min son, självupptagen, irrationell och omöjlig. Det var tur att min son hade en mamma också… Sen blev det bättre och idag har vi en mycket god relation. Däremot förstår sig inte alltid hans mamma på vår relation, då vi kan stå i köket och laga mat tillsammans utan att säga ett ord till varandra – vi bara ”är”.

Visst är det skönt att vi kan ha olika relation med olika individer i våra liv. Vi tycker det är ett fint uttryck från Jesper, att bara vara. Det behöver inte vara konstigare än så.

Det behöver inte vara konstigare än så.

Ur intervjun med Jesper:

Barnet vill läsa en sagobok och föräldern är djupt försjunken i sin tidning, då ryter den auktoritära föräldern ”Ser du inte att jag läser!”. Den som alltid vill ge sitt barn allt utan att reflektera lägger genast undan tidningen. Den som istället är sig själv, tänker efter och säger sedan: ” Jag vill gärna läsa för dig men först vill jag läsa färdigt min tidning”.

Jesper Juul menar att det aldrig är fel att visa äkta känslor. Inte ens om man sätter sig på golvet och skriker när man kommer hem, efter en riktigt hemsk dag på jobbet, när man inser att partnern är på möte och inte har förberett middagen.

– Man ska inte vara rädd för att visa mänskliga känslor och uttryck, säger Jesper Juul. Det är mycket värre att gå runt och spela perfekt förälder.

Att autentiskt svara sitt barn på ett personligt sätt, inte ta till standardfraser eller tala om sig själv i tredje person, att ”mamma tycker” eller ”pappa vill” är det bästa råd man kan ge till föräldrar, menar Jesper Juul.

Vad pappa vill ha på söndag, om det är att läsa tidningen i fredg eller något annat – det låter vi vara osagt. Oavsett så är det en fin dag att tänka lite extra på alla pappor runt om i världen – är det så att man inte har sin pappa i livet så kan man ändå skänka pappa en extra tanke just den här söndagen, eller hur!

Vill du läsa hela intervjun med Jesper Juuls intervju kan du göra det här.

Vad passar bättre än ett smarrigt recept på en tårta för att fira fars dag? Som Mia Olsson brukar säga, ät allt men inte alltid. Därför kan vi med gott samvete presentera veckans recept och dessutom passa på att önska fäder som alla andra ute i landet en riktigt trevlig helg!

Hälsningar,
Redaktionen

Ps! Alla pappor därute, ni missar väl inte temaområdet Mannens hälsa på DOKTORN.com Ds!

Smarrig chokladtårta till farsdag

En god och smarrig chokladtårta som fungerar utmärkt till farsdagskaffet. 

Har man inte tid att äta lång och utdragen lunch/middag med sin pappa så tackar de sällan nej till kaffe med tårta. Denna är extra god gjord på chokladbotten med aprikosmarmelad som gör den syrlig och smarrig. Läs hela receptet på DOKTORN.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.