Motionera dig frisk på arbetstid!

Att motionera på arbetstid är fortfarande sällsynt trots att resultatet visar på färre sjukfrånvaro och bättre produktivitet på arbetsplatsen.

Det är fortfarande få arbetsplatser som har infört obligatorisk motion på arbetsplatsen, men för de som har inför dessa har man märkt av resultat hos personalen.

På kultur- och fritidsförvaltningen i Karlstad har man testat detta koncept under ett par års tid där syftet var att bidra till medarbetarnas goda hälsa och att minska sjukskrivningarna. När de har sammanställt resultatet från första året har det visat på att antalet sjukdagar minskat med 40 procent.

Alla på denna förvaltning har en timmes obligatorisk timmes motion i veckan plus en frivillig halvtimme. Personalchefen anser att det är viktigt att man planerar in sin träningstimme på samma sätt som om det skulle vara ett personligt möte. Många av de anställda lägger upp sin timme på stående tid i veckan. De anställda väljer oftast att gå på gym, springa, promenera med stavar eller simma.

Personalen har märkt ett positivt resultat. Att de blir piggare de dagar de har tränat. Personalchefen tror på idén, att produktiviteten ökar trots att de arbetar en timme mindre per vecka.

Vi på DOKTORN försöker träna en timme i veckan på arbetstid och vi märker själva att det ger resultat och att man mår och presterar bättre den övriga arbetstiden.

Hur gör ni på er arbetsplats? Får ni möjlighet att träna på arbetstid? Vad säger er arbetsgivare? Berätta gärna mer genom att skriva i kommentarsfältet nedan.

Vill du läsa mer om fysisk aktivitet på recept?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.