”Inga barn får hamna utanför”

Inga barn får hamna utanför. Det är rubriken på en kampanj från Unicef som uppmärksammar utanförskap.

Utanförskap kan ha många orsaker. Enligt Unicef kan utanförskap börja i fattigdom, på grund av sjukdom, segregation eller att föräldrarna har problem. Utanförskap kan också bero på ett resultat av att många får olika hjälp från samhället beroende på var man bor.

Tanken med kampanjen är inte bara att uppmärksamma utanförskap utan att även göra barnkonventionen till svensk lag. Unicef menar att detta skulle göra det ”svårare för vuxna att glömma bort, att inte se, att inte ta ansvar”. Man menar att det trots alla våra sociala skyddsnät som vi har i Sverige finns många barn som hamnar utanför och som ingen ser.

I det här blogginlägget kan du se filmen ”Mitt liv som barn – En film om barn i socialt utanförskap i Sverige” där barn berättar om att just leva i utanförskap. Här kan du direkt kan skriva på mot utanförskap – så varför inte engagera dig!

Dela med dig av din berättelse om utanförskap och följ konversationen på nätverket Twitter genom att söka på #utanförskap Du är även välkommen att dela med dig av i vårt kommentarsfält eller på vår Facebooksida, har du någon egen upplevelse av utanförskap? Utanförskap kan vara så mycket. Att inte ha råd att åka på utflykt, att inte kunna fortsätta gå till simhallen eller att hela tiden flytta runt och aldrig kunna bygga ett eget nätverk. Det kan handla om att stå ensam och inte bli sedd i ett samhälle där alla springer förbi.

Dela gärna med dig av dina erfarenheter av utanförskap.

Vi tycker att det är en god sak och självklart ska inga barn få hamna utanför! Vi hoppas att det här öppnar ögonen och vi hjälper gärna till att sprida budskapet och vill du också göra det på din blogg eller hemsida finns det mer information på kampanjsidan 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.