Elisabeth Höglund skriver en bok om cancer

Elisabeth Höglund, journalisten och författaren, är en av de patienter som under de senaste åren upplevt bristerna i den svenska sjukvården när hon under förra året drabbades av cancer i bukspottskörteln. 

Höglund genomgick en av de mest omfattande och farliga bukoperationer som görs i Sverige. Under hennes tre månader långa sjukhusvistelese vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge ställdes hos flera gånger öga mot öga med döden. Hon mötte på läkarslarv, urusel vårdplanering, ouppmärksamhet från vårdpersonalens sida och en personalbrist så stor att vissa sjuksköterskor tvingades att gå tredubbla pass på varandra för att inte eftersätta patienternas behov.

Den svenska sjukvården har bristfälliga resurser och patienters liv eller död kan ibland avgöras av semestervikarier som inte har tillräcklig kompetens att bedöma svåra sjukdomsförlopp.

Höglund har idag blivit helt frisk och ställde i förra veckan upp i tv-programmet Skavlan. I programmet berättade hon i korta drag om att hon har skrivit en bok, ”Nattens änglar – min kamp mot cancern”.
I boken berättar hon dramatiskt och självutlämnande om sin kamp mot döden, om att drabbas av cancer, om sina tre månader på sjukhus och även om heroiska insatser av läkare och sjuksköterskor.

Men utan sin mans medverkan på sjukhuset och en läkares, Ralf Segersvärd, personliga engagemang i hennes fall hade inte Elisabeth Höglund varit i livet idag.

Boken har release idag och kan köpas i de flesta bokaffärer. Värd att läsa för att få inblick i andra cancerpatienters liv.

Vi kommer att läsa boken och håll därför ögonen öppna för en kommande recension på Doktorn.com

Värt att läsa mer om cancer:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.