Fredagsinspiration: Äpplen för hela slanten – vad är din favorit?

Nu har september också snart passerat förbi och trädgården har troligen ett arbetspass kvar att köra igenom. Om du inte har hunnit klippt gräsmattan en sista gång för året så har du säkert fallen frukt att plocka. Har du äpplen kvar i träden kan du plocka ned dem och mosa, göra paj eller kanske vara riktigt kreativ.

Jag (Daniel, webbred.) själv tänkte nämligen plocka ned mina äpplen i helgen och åka ut till mitt närmaste musteri och betala en slant för att få mina äpplen i god dryckesförpackning, BagInBox.

Kolla gärna upp var ditt närmaste musteri  finns ifall du inte orkar ta hand om dina äpplen själv. Låt inte dina äpplen ”ligga och skräpa” – och du, har du föräldrar, vänner eller släkt med äppelträd på gården? Våga fråga om inte du inte kan få några äpplen och till exempel göra veckans recept – en smarrig äppelpaj! Du kan även lägga äppelbitar i gröt tillsammans med kanel, supergott! Hardu något eget äppelrecept som du vill dela med dig av?  Mejla oss gärna på info@doktorn.com eller skicka till DOKTORN.com Erlandsson & Bloom AB, PL400 Isafjordsgatan 30C, 164 40 KISTA

 

Att behålla skalet på äpplet anses vara nyttigt.

Äpplen är nyttig frukt som förutom att hjälpa din matsmältning (genom att vara fiberrikt och ge tarmbakterierna näring) även innehåller ämnet quercetin som enligt en finsk studie skulle kunna sänka risken för dödlighet vid sjukdomar som cancer, diabetes typ 2 och hjärtsjukdomar (källa: Alltommat.se – vi ska se om vi kan hitta själva studien).

I vilket fall – äpplen är både gott ”som det är” och kan användas till allt från äppelmos till must och paj. Nyttigast sägs det vara om du behåller skalet på men tänk på att äpplena om du köper i butik inte ska vara besprutade och att du sköljer dessa noga.

Så vad blir det för din del, äppel…

Här kommer veckans recept och med det önskar vi på Redaktionen er, våra vänner, en riktigt härlig helg!
Redaktionen

Ps! Och för alla skolbarn undrar vi, gäller det fortfarande i vår digitala tidsålder att om man ger läraren ett äpple så får man betyg för gott uppförande… Ds!

Äppelpaj

Ett enkelt recept på en god äppelpaj. 

Testa med olika tillbehör som varm kolasås eller vaniljglass och såklart, det klassiska tillbehöret vaniljkräm! Läs hela receptet här på www.doktorn.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.