Redaktionen testar: Arlas nya sortiment ”Wellness”

Arla har en ny grupp produkter under namnet Wellness. Vi kommer att testa dessa under veckan och vi börjar med den som heter ”Balance drickyoghurt håller magen i balans” – med blåbärssmak!

Vi får olika produkter med inriktning mot hälsa och välbefinnande hit till Redaktionen och den här gången kom det en kylväska från Arla. De lanserar nämligen ett nytt, enligt Arla själva hälsofrämjande, sortiment under namnet Wellness. Till saken hör att de faktiskt har fått ett godkännande från EU att marknadsföra den här produktlinjen ”för specifika hälsopåståenden”.

I serien ingår

  • yoghurt
  • drickyoghurt
  • mjölkdrycker

De olika produkterna är i sin tur indelade i tre grupper. En grupp som ska vara bra för magen, Balance, en för immunsystemet, Immune, och så en som heter Bone Health och är bra för skelettet. I de bifogade dokumenten kan vi se att Arla har proppladdat produkterna med allsköns nyttiga bakterier men frågan alla ställer sig är ju självklart, är det gott?

Är det gott?

Dagens yoghurt blev drickyoghurten ur Balance-serien (för magen) med smak av blåbär.

Vad Redaktionschefen tyckte: Tydlig blåbärssmak, lagom förpackning (funkar som mellanmål och som frukost för oss som äter mindre frukost), doftar gott och känns mindre söt än till exempel Yalla! yoghurten. Smaken gränsar dock på ”urvattnad”, lite mer ”tryck” i blåbärssmaken hade inte skadat. Den bör drickas kall, riktigt kall! För blir den varmare så smakar den inte så kul. Huruvida den gjorde underverk med magen, det återstår att se. Tre små doktorer blir betyget, en fyra om smaken av blåbär hade varit kraftigare!

Betyg:

Mer läsning:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.