Fredagsinspiration: Ut och gå för en god sak samt recept på enkel, smarrig broccoli- och skinkomelett

Imorgon lördag har du möjlighet att göra en god gärning. Nämligen den att, om du befinner dig i Göteborg, delta i Rosa Steget eller om du är i andra delar av landet delta i Walk for the strays 2012.

Rosa Steget är ett evenemang som genomförs i Göteborg i samband med Göteborgs Kulturkalas. Du kan läsa mer om det i den här artikeln vi publicerade tidigare idag. Tanken är att det ska samla in pengar till kampen mot bröstcancer. Så varför inte passa på om du är i Göteborg att få lite skön motion och samtidigt göra något gott!  Vill du veta mer om Rosa Steget går du in på deras hemsida här

I Stockholm bland annat (och på flera andra orter i landet) arrangeras Walk for strays. Här är målet att samla in den symboliska deltagarsumman på 20 kronor till organisationen Rescue Dogs. Det handlar om att sponsra mobila djurkliniker som kan åka runt i Europa och erbjuda bland annat vaccination till de som inte annars hade haft råd eller möjlighet att vaccinera sina djur. På så vis förhindrar vi spridningen av olika sjukdomar som även skulle kunna ta sig till Sverige.

Vill du veta mer om Walk for strays går du in på deras hemsida här

Så, oavsett om du är på västkusten och i Göteborg eller om du hittar någon ort där Walk for strays arrangeras så finns det alltså möjlighet att imorgon, lördag, göra något riktigt gott för andra – djur som människor. Eftersom det ger pengar till hälso- och forskningsrelaterade verksamheter kan vi inte annat än ge tummen upp och fortsätta att trycka på att kunskap ger trygghet genom hela livet.

Ut och promenera med er nu våra vänner och de som ni känner, och antingen innan eller efter kan ni laga till veckans recept som är en tidigare klassiker och mycket uppskattad omelett med broccoli (vitaminrikt, läs mer här) och skinka (valfritt!).

Hoppas ni får en superhelg hälsar Redaktionen

Ps! Du kan fortfarande vinna en prenumeration på populära Tidningen DOKTORN. Skriv i kommentarerna här eller på Facebook, mejla info@doktorn.com eller skicka ett vykort till DOKTORN.com Erlandsson & Bloom AB, PL400 Isafjordsgatan 30C, 164 40 KISTA och berätta ditt bästa husdjursminne! Ds!

 

Broccoli- och skinkomelett

Enkel, nyttig och supergod omelett!

Perfekt till frukost eller lunch och anpassad för att passa den så populär LCHF-metoden. Läs hela receptet här på www.doktorn.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.