Husdjuren och vår hälsa

Idag skriver vi på hemsidan bland annat om att husdjur tycks kunna förbättra den sociala förmågan hos barn som har autism.

Tidigare har vi bland annat fått möta Henrik, vars hundar tröstar honom när han drabbas av ångest. Enligt Henrik själv betyder de två hundarna otroligt mycket för hans tillfrisknande. Det finns faktiskt olika anledningar till att vi tyr oss till våra husdjur och att de påverkar vårt välbefinnande. En aspekt som gör att husdjur får oss att må bra är den av beröring, som Kerstin Uvnäs-Moberg i den här intervjun poängterar, är så viktig för oss.

Man har gjort många olika studier på ämnet husdjur och människor och en av de senaste, den om autistiska barn och husdjur, är bara en i raden av många som konstaterar att husdjuren verkligen gör skillnad för hur vi människor mår. Här är en annan artikel på temat, ”Husdjuren får oss att må bättre”.

Har du något husdjur? Vad betyder ditt husdjur för dig? Eller har du något särskilt minne av något husdjur som betydde extra mycket? Vi vill jättegärna att du delar med dig till oss direkt här på bloggen, på Facebook eller via e-post och vanlig post. info@doktorn.com eller DOKTORN.com Erlandsson & Bloom AB, PL400 Isafjordsgatan 30C 164 40 KISTA. Märk kuvertet eller e-posten med ”Husdjur”.

Tre lyckliga husdjursberättelser får fyra nummer av tidningen DOKTORN i brevlådan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.