Tråkigt besked för Jack Osbourne

Jack Osbourne med systern Kelly Osbourne. Foto: CarlaVanWagoner / Shutterstock.com

Jack Osbourne med systern Kelly Osbourne. Foto: CarlaVanWagoner

Vi skrev tidigare idag om att Jack Osbourne har drabbats av MS. En obotlig sjukdom som drabbar centrala nervsystemet.

Anledningen till att han hade sökt läkare var att synen hade blivit nedsatt på höger öga, ett inte helt ovanligt symtom. Vi har hämtat två punkter gällande symtom från vår artikel om MS, det kan vara bra att veta!

  • Bland de vanligare symtomen kan man hitta problem med synen. Om du plötsligt får dimmig syn, problem med att se kontraster och/eller färger – vanligtvis på endast ett öga, bör du kontakta en ögonläkare för att ta reda på vad den bakomliggande orsaken kan vara.
  • Ett annat vanligt symtom är balansproblem och/eller problem med att koordinera sig. Du kanske upplever att du får svårt att gå, eller går vingligt, något som också kan vara ett tecken på MS. Förutom rena fysiska symtom som de vi just beskrev kan man även uppleva humörsvängningar, minnesstörningar och depression i samband med MS.

Vi hoppas Jack, hans fästmö och deras nyfödda dotter får ett långt liv tillsammans trots sjukdomsbeskedet. Det är viktigt att inte ”bli ett” med sin sjukdom utan separera sjukdomen från sin egen person. Du är aldrig din sjukdom, du är drabbad av den.

Det kan aldrig sägas för många gånger – även om det kanske är lättare att säga i teorin än att genomföra i praktiken. Här är ett klipp från showen ”The Osbournes” som blev väldigt omtalad och visade upp familjen Osbournes liv i Hollywood. I just det här klippet bråkar mor och son om en kniv …

(Källa: Youtube)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.