Hälften av alla anställda känner sig inte uppskattade på jobbet

51 procent av svenskarna känner sig inte uppskattad av sin arbetsgivare enligt en ny undersökning.

En tredjedel tänker ofta på att byta arbetsplats och två tredjedelar planerar att söka sig till en ny arbetsgivare inom de närmaste tolv månaderna, enligt den årliga undersökningen gjord av Kelly Global Workforce Index.

Främst är det personer mellan 31 och 48 år som är mest bytesbenägna. I denna grupp vill 71 procent byta arbetsplats inom tolv månader. De yngre (19-30) och de äldre (49-66 år) är inte lika benägna (66 procent). De flesta ser möjligheten att kunna överträffa sig själv och utvecklas som person som gör att arbetet känns meningsfullt. Det är bara fyra av tio personer som känner att de har ett meningsfullt arbete idag.

Undersökningen är gjord i 30 länder och omfattar 170 000 personer, varav 1200 svenskar.

Sedan är det alltid intressant att se hur många av dessa personer som verkligen byter arbetsplats. För det finns alltid andra aspekter som gör att man stannar kvar på sin arbetsplats som exempelvis trygghetsfaktorer med att man har fast tjänst och att man gillar sina arbetskollegor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.