Fredagsinspiration: Mystips, surfa säkert & recept på gös med ljummen bönsallad

Ja se det regnar! Runt om i landet rapporteras det om regn och tidigare i veckan pratades det till och med om snö (!) . 

Men det är inget att hänga läpp över även om många av oss uppskattar solen. Vi har fått in så himla många mysiga tips från er våra besökare vad man kan hitta på en regnig dag och vi delar med oss av ett par här i bloggen. Vill du skicka in ditt eget tips är det bara att kommentera här, på Facebook eller skicka in via info@doktorn.com alternativt (och vi bli superduperglada när vi får post) skicka ett kort till DOKTORN.com, Isafjordsgatan 30C PL 400, 164 40 KISTA

Mitt bästa tips för att varva ner är följande. Tappa upp ett hett bad med bubbelskum. Tänd en massa stearinljus i badrummet för det känns extra mysigt. Sätt på en skiva med brus från havet och fågelsång. Det gör mig lugnare. efter badet dricker jag en god kopp te och sedan mår jag bra igen. Ewa

Ta en härlig promenad (det gör inget om det skulle regna!) – gå hem och njut av en god kopp te – sätt på din favoritmusik – sätt dig ned i en skön fåtölj/soffa, blunda och andas riktigt djupt med magen och bara känn hur skönt livet kan vara! Mari-Anne

Här hittar du fler härliga förslag på hur man kan varva ner.

Nu vill vi dela med oss av några tankar, det gäller säkerhet på internet. I dag skrev vi om att skolorna har dålig koll på nätmobbning men en annan aspekt av det här med internet är ju säkerhetstänkandet för alla, barn som vuxna. Här är några bra punkter att ta hänsyn till:

  • Byt ditt lösenord ofta – Det är både bra och säkerhetsmässigt smart att byta sitt lösenord på regelbunden basis. Använd ogärna samma lösenord till till exempel mejlen och Facebook. Ditt lösenord är som din husnyckel och det är viktigt att du håller reda på det. Använd smarta lösenord som inte är för ”lätta” att komma på. Om du måste skriva upp ditt lösenord, förvara det någonstans där bara du vet och skriv aldrig till vad lösenordet går.
  • Använd säkerheten i din dator/webbläsare – Ta dig tid att söka på internet om hur du kan göra exempelvis ditt Facebookkonto eller din e-post säkrare. Det finns otroligt många sidor med information om hur man kan göra sitt surfande säkrare och undvika att lämna ut för mycket information via internet.
  • Lita aldrig på ”för bra” mejl – Har du vunnit? Eller vill Blocket betala tillbaka pengar? Kräver någon dig på pengar för något du inte har beställt? Om du inte känner till det som mejlet handlar om, sök upp ägaren till sajten och kontakta direkt. Fråga om det är något som de känner igen. Ofta kommer den här typen av mejl från lite annorlunda webbadresser och man kan se snabbt att det är falskt. Lämna aldrig aldrig aldrig ut några person- eller kontouppgifter via e-post!
  • Det som finns på nätet stannar på nätet – Oavsett om du lägger upp en bild eller text på dig själv/om dig själv eller om någon annan, ta för givet att den alltid finns kvar i någon digital form oavsett hur mycket du raderar. Ställ dig själv frågan, är det här något jag är beredd att stå för om det kommer upp/fram om några år? Om inte, låt bli att lägga upp det!
  • Ha kul! – Internet är inte bara buggar, virus och lurendrejare. Det kan vara ett kontaktnät, informationsforum och underhållning för hela slanten. Använd internet och alla olika kanaler på rätt sätt och du kan njuta av ditt digitala liv. Och du, glöm inte att ibland slå av datorn (det är också ett tips, använder du inte din dator, slå av den helt)!

Nästa onsdag är det Sveriges nationaldag och vi håller tummarna för att vi får njuta av lite sol då. Har du ingen fantasi vad du ska laga för mat i helgen? Eller vill ha ett smarrigt tips? Här nedan är veckans recept, en riktigt smarrig gös. Mer fisk till folket!

Vi önskar er en skön helg med mys, oavsett om det är på promenad under ett paraply, i badkaret med tända ljus eller framför datorn!
Redaktionen

Tomat- och dillkokt gös med ljummen bönsallad

Det är både gott och enkelt att koka gös, eller annan fiskfilé, direkt i den lena tomatsåsen.

Den är kryddad med dillfrö som ger en lätt, angenäm skaldjurstouche. Läs hela receptet här… 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.