Var den du är!

Visst ska du få vara den du är. Så ofta som vi vuxna kämpar för att bli något vi inte vill vara eller faktiskt inte är. Men att även barn ska börja påpeka hur man ska och inte ska vara…

Vi på Doktorn.com omvärldsbevakar det mesta, våra ledord är ju kunskap, trygghet och nyfikenhet medan våra kärnområden är medicin, hälsa och välbefinnande.

Det betyder att vi på redaktionen månar om alla delar i livet och nu snubblade vi över Emma Petterssons blogg där hon beskriver hur sonen Vilde har blivit retad. Varför? För att han valde ett rosa Hello Kitty-linne som han var alldeles överlycklig över. Hans kompisar hade hånat och skrattat åt honom och han kom hem, av förklarliga skäl, alldeles upprörd. Det är en otroligt trist situation och vi vuxna har ett ansvar nämligen att berätta att alla ska få vara precis som de är och lära ut det till kommande generationer. Visst ska Vilde och alla hans vänner få ha vilka kläder de vill!

Tidigare har bland annat har vår krönikör Mia Olsson beskrivit (läs gärna Mias krönika ”Var stolt över din kropp! här) hur hon har blivit tittad på när hon varit på stranden och både pratad om och skrattad åt. Och som hon själv skriver ”hur bemöter jag ett barn som säger något som så tydligt kommer från en vuxen”. Nu tar vi ett krafttag alla och sprider budskapet att den största lyckan det är att vara precis den du är.

Det är välbefinnande det!

Stöd gärna Friends som arbetar aktivt mot mobbing, här hittar du uppgifterna och hur du kan ge ditt bidrag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.