Fredagsinspiration: Mors dag-tävling, träningstips & bulliga burgare!

På söndag är det mors dag. Vi grattar alla mammor och firar genom en liten tävling. Vi passar även på att tipsa om hur du ska tänka om och när du tränar utomhus i värmen!

Mejla oss på fraga@doktorn.com eller skicka in till Doktorn.com, PL 400 Isafjordsgatan 30C, 164 40 KISTA. Svara på frågan vem skrev musiken till Mors lilla Olle plus en kort motivering varför just din mamma är världens bästa mamma! Märk mejlet eller brevet med ”Mors dag”.

Vinnaren får boken ”Född till rörelse” samt senaste numret av Tidningen DOKTORN+ (den extra välfyllda prenumerationsvarianten). Boken handlar om motion och rörelse och inspirerar även oss på redaktionen, så passa på att vara med i tävlingen! Läs mer om tävlingen här

Motion är skönt! Nu när värmen verkligen börjar greppa tag om landet kan man passa på att ta sig ut och promenera, springa, gå eller köra enklare meditation och övningar på gräset. Vad gillar du att träna utomhus? Tänk på att…

  • Dricka mycket vatten! Är det varmt ute så kom ihåg att återställa vätskebalansen. Vi svettas mer och behöver då dricka mer.
  • 30 minuter om dagen-utmaningen. Håll igång minst 30 minuter om dagen. Minst 10 minuterspass om du inte vill köra en halvtimme på en gång. Det viktigaste är att du får upp pulsen så utmana dig själv, gå lite snabbare, småjogga eller cykla i den där uppförsbacken du annars brukar leda cykeln uppför.
  • Skydda huvudet och kroppen! Vistas du längre perioder ute, oavsett om det är i  trädgården eller på ett motionspass, glöm inte att smörja in dig. Solen är stark (särskilt mitt på dagen) så smörj in dig eller bär någonting på huvudet så du inte bränner dig eller råkar ut för solsting. Läs mer här hur du solar säkert

Några härliga träningsövningar som du kan ta dig an hittar du i den här artiklen (från boken Träna dig 10 år yngre, inte illa eller hur!)

Veckans recept går lika bra att göra på grillen som steka i stekpannan, det bästa är att alla smaker kommer tillsammans och gör en riktigt smarrig hamburgare. Nu njuter vi av solen och önskar er en härlig helg!

Bulliga burgare på grillen

Dijonsenap sätter smak på både burgare och dressing.

Ta vara på det härliga vädret, sätt på grillen och gör egna goda hamburgare. Grillad squash ger extra goda smaker till den här hamburgaren. Läs hela receptet här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.