DOKTORN.com hjälper er att hjälpa andra

Vi på DOKTORN.com gillar att informera och sprida budskap på olika sätt och denna gång är det värt att lyfta fram hur illa det är ställt bland barn och ungdomar i Afrika.

Vi publicerade idag en artikel på DOKTORN.com som handlar om den skånske superentreprenören Dan Olofsson som hade ett drömprojekt där han skulle skapa ett safarihotell med tillhörande jaktmark i nordöstra Afrika.

Givetvis skulle han anställa afrikanska män och kvinnor som skulle hålla hotellet och området i drift, men han upptäckte ganska snart att det var någonting som inte stämde. Hans personal började utebli från arbetet och när han frågade fick han svaret att de blivit sjuka. Snart började en efter en att dö och han upptäckte att han hamnat rakt i hiv-smittans epicentrum på jorden.

Han hade två val, att antingen ignorera det hela eller att göra något åt det. Han startade upp hjälporganisationen Star for Life och har fått med sig en rad svenska kändisar som ambassadörer, såsom Måns Zelmerlöw och Glenn Strömberg. Läs gärna vår artikel om deras engagemang och den hjälp de ger barn och ungdomar i Afrika.

För att hjälpa till så kan man gå in på Star for Lifes hemsida, där ni finner deras 90-konton eller via bankgiro 900-1611 eller postgiro 90 01 61-1. I deras webshop kan du även betala med kreditkort.

Glöm inte heller bort att hjälpa barnen i Sahel / Tchad
Över en miljon barn saknar tillräckligt med mat och riskerar att dö inom några månader.

Att behandla ett undernärt barn i Sahel kostar 690 kronor. Behandlingen varar i ungefär 60 dagar och då får barnen näringsrik mat, mjölk men även vitaminer och antibiotika.

Annars kan man ge 50 kronor som räcker till 13 påsar med näringsrik nötkräm mot undernäring eller 29 påsar med vätskeersättning. Tre påsar med nötkräm om dagen kan vara allt som krävs för att rädda livet på ett undernärt barn. Enklaste sättet är att SMS:a LIV till 72 900 om du vill ge 50 kronor! Läs mer om Unicefs arbete här

Läs gärna mer om de organisationer som vi har listat upp på DOKTORN.com här om ni vill hjälpa andra människor i nöd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.