Clownmedicin – en film om sjukhus, drömmar och fantasi!

I filmen Clownmedicin får vi följa tre barn på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Det är en berättelse om livet, mediciner, undersökningar, operationer. Men filmen handlar också om mötet med sjukhusclownerna ”och det är i mötet med dem som skrattet, fantasin och drömmarna får liv” för att citera filmskaparen Ida Lindgrens egen hemsida.

Dokumentärfilm Clownmedicin har redan vunnit pris och är ett både gripande och samtidigt inspirerande dokument över livet på sjukhuset när man är barn. Filmen berättar på ett ärligt sätt vilka äventyr som faktiskt kan utspela sig mellan all vård, eller rättare sagt, den vanliga vården. För ett skratt kan också vara en medicin som gör oss friskare!

Clownmedicin visas på Fotografiska i Stockholm mellan den 17 – 24 maj och i anslutning till detta arrangerar Fotografiska en insamling där intäkterna går oavkortat till clownernas verksamhet. Insamlingen gör man tillsammans med stiftelsen MinStoraDag och KulturSjukhuset. Sjukhusclownerna är en verksamhet som med lek och fantasi skapar en  trivsammare och mer levande miljö för de barn som ligger på sjukhus.

Var med och stöd sjukhusclownerna! Sms:a clownmedicin till nummer 72 970 så skänker du 50 kronor som går direkt till deras verksamhet. 

Har du möjligheterna att gå förbi Fotografiska och se filmen kan du även lämna ett bidrag i insamlingsbössan på plats. Behjärtansvärt tycker vi på Doktorn.com och är självklart med och sprider ordet om filmen och insamlingen!

Här är en teaser ur filmen:

Foto överst: Ur Clownmedicin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.