Fredagsinspiration: Vardagsmotion, cykla för hjärnan & laga lasagne utan ugn


När nu värmen kommer så börjar vi ju klä av oss alltmer. Kropparna exponeras utan tjocka vinterjackor och tröjor. För en del kan det bli en ”uppenbarelse”, för andra ett kvitto på sin livsstil och för några ett rent utsagt bekymmer. Grundbulten är att tycka om sin egen kropp i sund mening. Att trivas med den kropp man har oavsett form. Vad andra tycker är sekundärt. 

Det tillkommer alltid lite allmänna faktorer som att en hälsosam vikt minskar risker för sjukdomar, att motion oavsett vilken påverkar dig positivt och att äta lagom kan få dig att njuta mer. Mia Olsson som är vår krönikör på Doktorn.com påpekar många gånger att det viktigaste är att inse att allting sker i steg. I maj kan du inte blixtbanta dig till juni och sen tro att det håller. I längden är det en hållbar livsstil du bör fokusera på.

Vi brukar uppmana till vardagsmotion, minst 30 minuter. Promenad, trappor istället för hiss, cykel istället för bil, gräsklippande istället för tv-tittande. Det kan vara så mycket. Ett steg, på väg mot en hållbar livsstil. Mycket handlar om attityd och framför allt att inse: det finns inga genvägar. Hänger du med oss på vår 30 minuters vardagsmotion om dagen-utmaning? Självklart!  Att panikspringa på gymmet efter julmaten eller innan badsäsongen ger sällan långsiktiga resultat. Du kan ladda ner den här bilden till höger där Mia ger dig som vill gå ner i vikt några riktigt bra tips!

Om du är cykelfantast kan du just nu (fram till den 27:e maj) passa på att få tips och råd av två elitcyklister, Jonas Colting och Pasi Salonen. På samma gång kan du stödja Hjärnfonden. Vi berättar mer i den här artikeln och  tipsar samtidigt om att cykling kan vara just en väldigt behaglig motionsform. Glöm bara inte hjälmen!

Visste du att du kan laga lasagne utan ugn? Det är veckans spännande recept. Knorren är, förutom att du inte behöver ugnen, även att det ingår grillad sparris i receptet. Så passa på att laga en variant på lasagne när du ändå har grillen  i gång!

Vi hoppas ni får en superhelg, njuter av tillvaron och att hälsan är med er!
Redaktionen

Ps! Vi skänker en tanke till discodrottningen Donna Summer som avled i onsdags till följd av cancersjukdom. Öka kunskapen kring cancer, dela gärna artikeln Cancer – en sjukdom som påverkar alla med dina vänner och de som du känner. Ds!

Öppen lasagne med grillad sparris och hollandaise

Till öppen lasagne krävs ingen ugn. Och med grillad sparris får du en extra smak av sommar i din lasagne. 

Men man behöver vara snabb när lasagneplattorna ska rinna av, så att de inte klibbar ihop innan de varvas med sparris och hollandaise.Klicka här för hela receptet på www.doktorn.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.