Ny Fråga Doktorn-tjänst hos Doktorn.com & gratis doseringsaskar till apotekskunder

Vi på Doktorn.com har goda nyheter, vi har lanserat en ny Fråga Doktorn-tjänst som handlar om läkemedel (du kan läsa mer här). Där kan du som vill ställa frågor om läkemedel.

Ja just ja, vi vill påminna om att vi i dagsläget inte besvarar sjukdomsrelaterade frågor via mejl, kommentarsfält eller Facebook. Det har bland annat att göra med er egen integritet och våra möjligheter att ha experter som svarar.

Skicka istället gärna in era frågor här via Fråga Doktorn (välj Område och fyll i alla uppgifter, skicka sedan in din fråga). 50 procent av de som tar läkemedel under en längre tid tar inte läkemedlen som det var tänkt. För att uppmärksamma detta kör nu Kronans Droghandel igång en kampanj där man delar ut gratis doseringsaskar.

Att hälften av de som har långsiktiga läkemedelsbehandlingar missar att ta dessa rätt visar en förstudie till den nationella läkemedelsstrategin. Som ett svar på detta har nu apotekskedjan en kampanj under maj och juni där man delar ut gratis doseringsaskar, förutsatt att du hämtar ut ditt recept samt visar upp MedMera-kort.

Kronans Droghandels informationsdirektör Andreas Rosenlund säger att man gör detta för att bidra till bättre läkmedelsanvändning. Med tanke på att de enligt egna uppgifter har 13 miljoner kunder varje år är det ett riktigt bra initiativ tycker vi och kan förhoppningsvis hjälpa fler att ta sina läkemedel rätt. Och är man fortfarande osäker går det nu bra att ställa frågor direkt via oss om just läkemedel. Smidigt eller hur!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.