Fredagsinspiration: Soltips, hjälm är huvudsaken & recept på grillat

Sitter du på uteserveringar, påtar i trädgården eller njuter av en glass i solskenet? Även vårsolen kan bränna! 

Som Mia Olsson berättar i veckans krönika är solljuset, i rätt dos, bra för oss. En liten tanke som vi vill plantera hos er är att även vårsolen kan vara stark. Ofta tänker du inte på att solen tar såhär års, man kanske påtar i trädgården eller tar en kaffe på en uteservering. Timmarna går och innan du vet ordet av har du suttit en bra stund i solen och när du kommer hem kanske du upptäcker att du bränt dig. Det är inte skoj!  Vet du med dig att du har lätt att bli solbränd, eller kanske mer bränd, så är det bra att redan nu smörja armar, ansikte och nacke. Så smörj in de delar som exponeras av solen och njut lite mer utan att riskera att bränna dig. Nu håller vi tummarna för att solen hänger med oss under maj och in i sommaren!

Ett annat fredagstips är det här med cykelhjälm. Oj vad många som har tankar kring det. TV4 hade bland annat en kvinna i sitt morgonprogram och som berättade hur hon faktiskt blev räddad av att ha just hjälm när hon råkade ut för en cykelolycka. Som vi sagt tidigare, en billig livförsäkring. I gårdagens blogginlägg hittar du just fyra riktigt bra anledningar till att bära hjälm. Den här serien har vår medarbetare Calle ritat och den är perfekt att visa för barn som kanske undrar varför man ska bära hjälm. Dela gärna med dig av den och skriv ut hemma eller dela ut på förskola/skola.

Och nu rullar vi fram grillen, har du haft årets första grillfest än? Oavsett om du redan har grillat eller tänker grilla så delar vi i veckans recept med oss av ett smarrigt förslag på vad du kan lägga på grillen.

Ha en riktigt skön och härlig helg! 

Grillad squash, sparris och morötter med dragonsmör

Servera de grillade grönsakerna med ett smältande aromsmör, smaksatt med färsk dragon.

Ett gott alternativ till grillat kött där maten smälter i munnen. Klicka här för hela receptet på www.doktorn.com

2 reaktioner på ”Fredagsinspiration: Soltips, hjälm är huvudsaken & recept på grillat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.