Pollensäsong?

Har det börjat rinna i näsan eller klia i ögonen än? De allra flesta känner någon som får besvär och problem när pollensäsongen sätter igång. Ett tips är att börja medicinera tidigt.

På företaget har vi åtminstone ett par personer som upplever pollensäsongen som besvärlig och i anslutning till att det nu blir varmare börjar det blomma och det blir allt mer pollen i luften. Även ”vädret” på nyheterna har nu börjat rapportera om pollennivåerna är höga eller inte.

Tidningen Doktorns chefredaktör Pernilla Bloom berättar öppenhjärtligt i den här artikeln hur det är att leva med pollenallergi och delar med sig av sina egna erfarenheter. Ett råd vi vill ge dig som känner av besvär är att påbörja medicineringen i tid. Många gånger väntar man tills besvären helt enkelt är riktigt besvärliga. Det kan vara bra att veta att genom att du tar din medicin tidigt så kan du lite mota Olle i grind, även om du förmodligen ändå kommer uppleva vissa besvär.

Typiska symtom vid allergi:

  • klåda i halsen
  • rinnande snuva
  • våldsamma nysningar
  • nästäppa
  • röda och kliande ögon

Symtomen är hämtade ur den här artikeln där vi berättar mer hur du kan förebygga vid allergi. Med rätt råd och tips kan du, om inte bli helt symtomfri, i alla fall få en behagligare pollensäsong. Har du några egna tips? Kommentera gärna det här inlägget och dela med dig!  Nu vill vi också passa på att tacka Kristina i Ronneby för den här härliga bilden som hon skickade in till vår vårtävling. Tyvärr glömde Kristina att skriva en liten rad som tipsar om vardagsmotion. Läs allt om tävlingen här och var med och vinn de supersnygga kokböckerna du med. Och glöm inte att få med alla delar för att vara med och tävla, lycka till!

Kristinas vykort, sött eller hur!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.