Fredagsinspiration: Skapa ditt egen friskvårdsschema, Mia’s krönika & Lättgravad lax med senap och fänkål

På måndag är det Valborgsmässoafton som för många av oss ses som en symbol för våren och ljuset. Att vi helt enkelt städar ut vintern. Och vad passar bättre än att välkomna varmare tider med ett hälsosamt löfte till dig själv?

Vi på redaktionen tänker att det är bra att röra på sig. Mycket, lite, lagom. Framför allt inte göra en så stor sak av det här med att röra på sig. Du behöver varken gymkort eller träningsredskap för att skapa motion i vardagen. Det som däremot kan kännas svårt är om man vill ha mål. Så vi har ett tips, skriv ner dina vardagsmotionsmål! Det kan vara att cykla till jobbet, ta en uppfriskande promenad, ta trapporna istället för hiss eller kratta löv i trädgården. Enkla men ändå effektiva små motionspass som är bra för hälsan. Skriv ner vad du tänker göra under en vecka och bocka av dessa, då blir det svårare att smita undan. Det blir som ditt eget friskvårdschema uppskrivet hemma på kylskåpet, i almanackan eller i mobilen.  Varför inte börja redan nu i helgen? 

Exempel: Mina vardagsmotionsmål

På måndag ska jag gå de tre sista våningarna upp till jobbet
På tisdag ska jag ta en kvällspromenad en halvtimme
På onsdag ska jag ta trappan istället för rulltrappan
På torsdag ska jag ta en lunchpromenad på en kvart
På fredag ska jag parkera bilen lite längre bort när jag handlar
På lördag ska jag  kratta löv en timme
På söndag ska jag promenera en timme oavsett väder och vind

Vår veckokrönikör Mia Olsson delar med sig av nya och bra tips i veckans krönika ”Ladda ditt kök med framgång” som ingår i en serie på tre krönikor om ”Mia i köket”. Denna vecka berättar Mia om vilka basvaror som är bra att ha hemma för att kunna dra igång och laga riktig mat från grunden. Ta gärna del av tipsen och fyll på i kylen, frysen och skafferiet så att ni slipper köpa färdig mat.

Under Valborg tar många av oss fram grillen och gör den i ordning för kvällens måltid. Vi vill med vårt recept denna vecka inspirera er med ett gott alternativ till det grillade köttet. Våga prova laxen!

Vi på redaktionen önskar er en riktig härlig helg och håll utkik på vår Facebooksida och i bloggen på måndag, vi har en överraskning till er!

 

Lättgravad lax med senap och fänkål

Gravad lax ger fisken extra karaktär. Man slipper använda grillen då den bakas hel i ugnen under ett härligt gott täcke av gronkornig senap och fänkolsfrön. Ett recept med ingredienser från det nordiska köket. Klicka här för hela receptet på www.doktorn.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.