Att röra sig är frågan

Hoppas att helgen har varit bra trots att vädret och värmen inte riktigt är med oss. Istället har ni kanske spenderat helgen med att varit inomhus och tagit igen er. Har ni hunnit läsa våra senaste intressanta artiklar på DOKTORN.com?

Om ni inte har varit inne och läst på hemsidan så har vi tagit upp ett problem som ofta uppkommer hos de personer som inte kan röra sig eller som sitter eller ligger ofta. Här spelar vädret oftast ingen roll, utan mer behovet av att röra sig.

Om hud och ben ligger still på samma ställe eller gnids mot underlaget gör det ont. Trycksår är sedan en längre tid tillbaka en av de vanligaste vårdskadorna i vården, vilket Sveriges Kommuner och Landsting uppmärksammat och satsar stort på. Enligt den senaste undersökningen som DOKTORN.com har tagit del av visar de på att man har lyckats. Färre patienter har fått trycksår genom förebyggande insatser.

Däremot nämner de inte ingående hur de arbetar med detta ute hos patienterna, utan att man har utbildat sin personal med rätt kompetenser. Läs gärna mer om undersökningen och resultatet här

Har du några tips på att få kroppen i rörelse, om man inte orkar eller har lust, att gå upp ur sängen? Vi tar gärna del av era tips här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.