Så här är du godissmart i påsk & Nyttig snabbmat


Hoppas godislagret är påfyllt för i dag kommer påskkärringarna och knackar dörr! Men det är inte bara små påskhäxor med färggranna kinder som gillar godis. Vi svenskar älskar all sorts konfektyr och är det land som äter mest godis i hela världen.

Påskägg finns i alla möjliga färger, mönster och storlekar och alla ska fyllas med godis tills de nästan spricker. Det är något som vi bittert brukar få ångra senare när det är vi som nästan spricker efter att ha ätit allt godis!

Visste ni att vi mumsar i oss dubbelt så mycket godis under påsken – hela 6000 ton – jämfört med en normal vecka? Rysligt god tradition, men ack så dålig för våra stackars tänder.

I ett pressmeddelande från Folktandvården ger överflourtant Britt-Mari Stenman rådet att äta allt godis på en gång. Det är bättre att koncentrera godisätandet till några få tillfällen istället för att gå och småäta, det gör bara att det blir en enda lång syraattack på emaljen.

Så här är du godissmart i påsk:

• Försök att äta allt godis vid ett eller några få tillfällen
• Undvik påskmust, eftersom läsk fräter på tänderna
• Välj godis som inte klibbar och fastnar mellan tänderna
Var noga med tandborstningen och använd flourtandkräm

Hål i tänderna vill vi förstås inte ha, men det är ju bara påsk en gång om året så självklart måste vi få unna oss lite godsaker också. Det ska i alla fall vi på Redaktionen göra!

PS! På vår Facebooksida kan du skicka digitala påskkort till alla dina vänner. Superbra om du har glömt att skicka kort med posten!

För att varva (och orka med?) allt det söta kan det vara bra att få i sig riktig mat också. Kolla in det smakrika receptet nedan.

Stirfry med entrecote, broccoli och hett koriandersmör

Snabbmat – när den är som bäst! Och ingen kan väl motstå en wok när den innehåller entrecote och grönsaker? Ja, förutom vegetarianer förstås och då är det bara att utesluta köttet.

Koriander- och chilismöret adderar en extra dimension till rätten. Servera som den är eller tillsammans med jasmineris. Klicka här för hela receptet på www.doktorn.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.