Konsten att koka det perfekta ägget


Ägg – finns det något mer självklart på påskbordet? Mer hur länge ägget ska kokas råder det skilda meningar om. Dagens Nyheter avslöjar vilket knep du ska använda dig av för att bli en mästerlig äggkokare.

Tricket för att få ett ägg som är perfekt krämigt är att först lägga det i kallt vatten och sedan ta tid från det att vattnet börjar koka. Efter att ha sjudit i 5 minuter ska ett ägg av normalstorlek vara redo att ätas. Spola ägget i iskallt vatten direkt efteråt, då blir det lätt att skala.

För den som verkligen vill nörda ner sig i konsten att koka ägg finns det en särskild app till din smartphone. Då är det inte bara koktiden som spelar roll utan även storlek, temperatur och till och med höjden över havet! Ja, det låter helknäppt, men ska tydligen inte vara helt oväsentligt (som sagt, det är för de som vill nörda ner sig). Läs mer om det på www.dn.se

Inga fler misslyckad ägg alltså!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.