Redo för sommarsäsongen?


Med bara några månader kvar till ”beach 2012” är det lätt hänt att uppleva en blandad känsla av längtan och förtvivlan. Självklart ser vi fram emot sommaren, när Sverige får chans att visa upp sina bästa sidor, men innerst inne gnager ångesttankarna om att behöva visa upp sig i badkläder.

Ja, du är långt ifrån ensam om du inte är helt begeistrad över den kommande badsäsongen. Att stå i ett trångt provrum med 60-wattsbelysning och prova ut årets badkläder är inte direkt något som lockar efter julmat, semlor, våfflor och påskgodis. Då känns det väldigt långt borta att stolt äntra stranden i ett litet färgglatt badplagg.
Läs Tjejer är mer missnöjda än killar med sin kropp

Låt dig inte påverkas av alla andra. Det gör bara att din hjärna blir belastad av negativa tankemönster och du går miste om allt det roliga. För hur tråkigt är det inte egentligen att trycka ner sig själv i skosulorna när man istället kan plaska runt i vattnet med sina barn, ta ett svalkande dopp och bara njuta av det fina vädret?

Kroppskomplex är svåra att övervinna, men man måste påminna sig själv om att alla ser olika ut och så är det bara. Den största tjänsten man kan göra sig själv är att acceptera sitt utseende som det är och fokusera på det man är nöjd med. Ingen vet det bättre än Mia Olsson, läs hennes krönika här

Det är ju trots allt bara sommar en gång om året, inte ska vi låta petitesser förstöra den! Hälften av året går ju ändå åt till att vänta på sommarsäsongen (du vet, när man frågar sig själv varför man inte bara flyttar till ett land närmare ekvatorn).

Något man kan lägga på minnet är att det antagligen inte är någon annan på stranden som tänker på dina små skavanker, så varför ska du göra det? Hellre ut i solen och njuta än att sitta inne och deppa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.