Ut i det fria!


Vi som bor i Sverige kan skatta oss lyckliga över våra vackra natur- och grönområden. Oftast är det inte längre än ett stenkast bort. Så här på vårkanten är det något vi borde utnyttja mer, för det är ju så enkelt och så himla hälsosamt!

Nu när marken är fri från snö och slask finns det egentligen inga ursäkter för att inte vara ute mer i det fria. Att andas in frisk luft, få välbehövlig motion och avslappning för hjärnan tackar väl ingen nej till. Det bästa av allt är att det är helt gratis!

Du kan också investera i ett par stavar och öva upp både konditionen och styrkan med ett rejält stavgångspass. Ta sällskap av en vän så förenar ni nytta och nöje. Det finns säkert ett tiotal platser i din närhet som bara väntar på att utforskas.
Läs artikeln Utnyttja grönområden och få bättre hälsa

Vardagsmotion är något som experterna ofta talar gott om och uppmanar folk till. Vår krönikör Mia Olsson är en utav dem. Det är små medel som gör stor skillnad. Passa på att unna dig en långpromenad eller cykeltur till jobbet. Det blir en bra start på dagen som garanterat kommer att fylla på energidepåerna!

Har du hund? Perfekt! Ta en långpromenad efter middagen eller innan helgfrukosten så blir både du och hunden glad. Ströva gärna omkring i skogsområden för att få lite extra terräng. Om du bor nära en lövskog är det ett bra alternativ eftersom det har visat sig minska stressen

Helst av allt ska vardagsmotionen vara ett komplement till den vanliga träningen, men om du inte riktigt är där än så är vardagsmotion ett bra sätt att mjukstarta. Innan du vet ordet av så har det snart övergått från att vara en kraftansträngning till att bli en självklarhet. Heja heja!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.