Fredagsinspiration: Sommartid & Våffeldagen


Vi tar fram utemöblerna, ställer ut grillen, ser fram emot sommaren, eller som det engelska uttrycket ”spring forward, fall back”. Minnesreglerna för att komma ihåg att ställa om klockan till sommartid är många. Vilket sätt som är bästa är upp till var och en, men glöm för guds skull inte att flytta fram klockan en timme på söndag!

Tidsomställningen sker natten mot söndagen den 25 mars – klockan 02.00 flyttar vi visarna till 03.00. Man kan välja att se det på två vis, antingen ”förlorar” vi en timme, eller så ”vinner” vi en timme och kan utnyttja sextio extra minuter i dagsljuset. Anledningen till att vi justerar klockan är just att vi bättre ska kunna ta tillvara på den ljusa delen av dygnet under sommaren.

De flesta av oss har säkert någon gång glömt att ställa om klockan och antingen kommit för tidigt eller för sent till möten, jobb, kalas med mera. Sprid därför den här informationen vidare så slipper vi den sortens olägenheter.

Tänk så här också: om du går upp en timme tidigare så kan du börja frossa i våfflor tidigare! Det är ju faktiskt inte bara sommartid som hör till söndagens händelser – våffeldagen är icke att förglömma! Bjud in släkt och vänner till våffelfest och fira att sommartid har börjat. Vi kan garantera att det uppskattas av både barn och vuxna.

Ha nu en solig helg och unna dig frasiga våfflor i mängder!
Redaktionen

Våfflor på farmors vis


På våffeldagen får vi frossa i våfflor utan att skämmas! Kanske är du mest van vid de klassiska våfflorna som äts tillsammans med grädde och sylt. Men det går faktiskt att variera våfflorna efter smak och tillfälle.

Internet kryllar av recept på allt ifrån matiga och söta till gluten- och laktosfria våfflor. Vi har valt att lägga upp ett klassiskt recept, så att du kan du kombinera med dina favorittillbehör. Testa färska frukter, glass, sirap, nötter, grönsaker, ost eller varför inte en bit kallrökt lax och rödlök? Klicka här för hela receptet på www.doktorn.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.