Varva ner inför helgen redan nu!


I dag är det torsdag, vilket betyder att helgen är nära. Då får vi tid till avkoppling och kan stänga av alla måsten. Tycker du att det känns svårt? Inga problem, vi har några tips som kan hjälpa dig att hitta lugnet i stressen.

Det första du ska öva på är att stänga av tv, mobil, dator och annat som gör dig stressad. Det kommer inte att hända något hemsk bara för att du inte håller dig konstant uppdaterad och tillgänglig för andra, vi lovar! Därefter ska du fokusera på dig själv. Ett bra tips är att göra som buddhisterna och utöva mindfulness (läs mer om det här). Då lär du dig att leva i nuet och bli mer medveten om dina tankar och känslor.

Fördelar med mindfulness:

• Du lär dig att stressa ner
• Du ökar medvetenheten om dig själv och din kropp
• Förmågan att uppleva positiva känslor ökar = bättre livskvalitet
• Ditt blodtryck sänks
• Du kommer att känna dig gladare

Meditation är ett bra sätt att varva ned och verkar positivt på både den mentala och den fysiska hälsan. Det bästa är att du kan praktisera det var som helst: på bussen, hemma, på jobbet eller under semestern (men du kan ju undvika att göra det när du kör bil!). Stanna bara upp, andas, tänk på hållningen och rensa ut alla negativa tankemönster. Gör det några gånger i veckan så kommer du snart att se skillnad i ditt välmående.
Läs även Meditera enkelt när du själv vill

Om du vill komma bort från vardagen och verkligen unna dig något utöver det vanliga är Yasuragi ett fullgott alternativ. I den japanska oasen utanför Stockholm blir du väl omhändertagen och ordentligt utvilad. Det är du värd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.