Opera för sorgsna hjärtan


Har du känt dig nere ett tag och vill testa något nytt som kan göra att du känner dig bättre? Då kanske ”Operahjälpen” kan vara något för dig. En operasångare besöker dig då i hemmet och sjunger en aria speciellt för dig.

Projektet är en idé från Folkoperan och kan vara aktuellt för personer som känner sig ensamma, nedstämda, dras med kärleksbekymmer eller som har förlorat en anhörig.

Arian framförs live och tanken är att den ska lindra personens bekymmer. Joshua Sofaer, en av initiativtagarna till operaprojektet, berättar för DN.se att han tror att opera och musik har en helande kraft

Även om du inte kommer i kontakt med vare sig psykologer eller terapeuter under operastunden, har du efteråt en närvaro och kraft som dröjer sig kvar i rummet. Musiken kan ge nya infallsvinklar till problemet och kanske göra att personen öppnar upp sig. Låter det intressant? Då har du (förutsatt att du bor i Stockholm) chans att bli en av de som får hem sin alldeles egna operasångare. Projektet med Operahjälpen pågår fram till den 31 mars.

Oavsett om operan gör att problemen känns lättare eller inte så lär det i alla fall bli en helt ny och unik upplevelse i ditt vardagsrum!

Läs också blogginlägget om musik här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.