Vi älskar musik!


I helgen var det final i Melodifestivalen. Vann rätt låt, tycker du? Vare sig man gillar konceptet eller inte så är det svårt att undgå den uppståndelse som skapas i samband med den. Hur många gånger har man inte sagt att ”Melodifestivalen är inget för mig”, men så sitter man likväl framför Tv:n med en påse chips och hissar och dissar framträdandena?

Formatet är inte detsamma som det en gång var och genrerna blandas numera hej vilt mellan pop, rock, opera och prat. Om det var bättre förr eller vice versa är upp till var och en att avgöra, faktum kvarstår ändå att det är en stor tillställning som drar miljoner tittare och ett utmärkt tillfälle för familjen eller kompisgänget att samlas.

Alla är nog beredda att hålla med om att musik gör livet lite mer värt att leva. Melodifestivalen, eller Schlagerfestivalen, blir därför en form av glädjefest. Vi blir glada av vackra melodier och trallvänliga refränger (även om det också finns många populära låtar som bär på ett sämre budskap).

Musik hjälper oss att slappna av och koppla bort omvärlden en stund. Tänk bara vad härligt det är att gå en promenad med sin favoritmusik i öronen, att dansa loss till en riktigt bra låt, att sjunga med till låtarna på en konsert och vad skönt det är att kunna slippa allt brus och oljud på bussen.

Musik, ljud och instrument används också inom forskningen. Visste du till exempel att skivspelaren kan användas till rehabilitering?

Ja, vad skulle vi egentligen göra utan musik?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.