Fredagsinspiration: Vasaloppet & Fyllda kycklingrullader


På söndag är det dags för det klassiska Vasaloppet. Flera tusen deltagare, svenska som utländska, ska då palla sig igenom den 9 mil långa körsträckan mellan Sälen och Mora.

Vasaloppet är mer än bara en skidtävling – det är en folkfest! Festligheterna pågår i över en veckas tid med olika typer av underhållning i de tre vasaloppskommunerna. Den stora händelsen är förstås den stora mässan vid målet i Mora. Där samlas tävlanden, lokalbefolkning och turister i alla åldrar för att ta del av alla aktiviteter som anordnas. På www.vasaloppet.se kan du läsa mer om allt som rör Vasaloppet.

För att orka en hel dag ute i spåret är det mycket viktigt att ta hand om sig själv och sin kropp (förkylning är en vanlig orsak till avanmälning). Förberedelse är därför ingenting som ska underskattas i dessa sammanhang. En del börjar sin träning flera månader innan startskottet går och andra kör på ren vilja. Vilka förutsättningar man har varierar sig förstås från person till person.

Hand i hand med träning går också en bra kost om man vill kunna se resultat. En bra kost stärker immunförsvaret och gör dig mindre mottaglig för sjukdomar. Daniel Tynell är en som vet vad det innebär.

Förutom alla tappra skidåkare i Vasaloppet finns det även en del sportlovsfirare som vistas ute i skid- och pulkabackar och till dem vill vi bara säga: kom ihåg att ha rätt utrustning och att använda hjälm!

Om vi ska tro vädergudarna (även kallade meteorologerna) så är våren på väg. Det betyder att snön snart kan vara ett minne blott, så det gäller att antingen njuta eller sörja nu när vinterdagarna är på nedräkning!

Trevlig helg och lycka till åt alla Vasaloppsåkare, önskar vi på Redaktionen!

Och icke att förglömma: Veckans recept. Denna gång blir det kyckling.

Fyllda kycklingrullader

Kyckling passar i de flesta sammanhang och uppskattat av så gott som alla. Fyll rulladerna med parmesan och soltorkade tomater så blir de riktigt goda. Och du, det är nyttigt också!

Rätten är snabblagad, smakrik, hälsosam och bygger på bra råvaror. Låt dig väl smakas! Läs hela receptet på www.doktorn.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.