Fredagsinspiration: Stress- och sömn, barntips & Prinsesstårta

Det det går inte att undgå att familjen Bernadotte i går fick tillökning i form av en ny liten sessa. Men, vi tänker vara duktiga och försöka att inte rida på den vägen alltför mycket utan koncentrera oss på att hitta bra saker för er att läsa under helgen. Vad sägs om lite ”anti-stress”-tips och ett recept på, okej, lite rider vi på vågen, prinsesstårta.

Oavsett situation i livet kan vi drabbas av stress. Vi får problem att proioritera och vi jagar tid som aldrig förr. I det glömmer vi även att prioritera dels oss själva men även vår egen tid. Att planera sin egen tid ger dig ofta utrymme att ta dig tid för andra. Vi har några smarta tips i artikeln ”10 tips hur du hanterar stress” som kan komma väl till pass när det känns som att det där livspusslet inte riktigt vill gå ihop:

  • Balansera – Försök hitta en balans mellan familj, arbete och fritid som passar dig. Skilj på arbete och fritid, odla egna intressen. Stress kommer inte alltid från arbetsplatsen, men symptomen påverkar den ofta.
  • Ge dig tid – Se till att du får tid för eftertanke och återhämtning, utveckling och glädje. Planera inte fullt varje dag, ha lite tid över för oförutsedda händelser. Se till att du får tid till dig själv.
  • Slösa inte energi – Reta inte upp dig på småsaker.
  • Lätta på trycket – Tala om vad du tycker och känner. Det är bättre att säga ifrån än att du bär irritation och ilska inom dig. Verka för ett öppet klimat.

Många fler tips hittar du här i artikeln i sin helhet. Låt oss dela med oss av en av våra filmer, för vi gör film också, där Pernilla Bloom intervjuar en av Sveriges mest kända sömn- och stressforskare Torbjörn Åkerstedt. Det är en av våra något äldre filmer så formatet och stilen må kännas lite 90-tal, men budskapet från Torbjörn Åkerstedt är glasklart:

Och så var det den där detaljen med en ny liten prinsessa, Estelle Bernadotte. Vi förstår att den nyblivna småbarnsfamiljen kanske kan få det både stressigt och si och så med sömnen, hur mycket hjälp man än får och har. Så kanske även kronprinsparet kan ta del av våra tips? Om inte annat, här är en rejäl artikel på ämnet barns hälsa som heter ”Barns hälsa – tips till föräldrar”. Och om du inte råkar känna paret personligen, dela gärna med dig av artikeln till någon du tror kan ha nytta av den.

Här är veckans recept, passande nog prinsesstårta. Visst, inte kanske världens nyttigaste recept men som vår krönikör Mia Olsson (Mia’s senaste krönika hittar du här) brukar säga, ät allt men inte alltid. Trevlig helg önskar vi på redaktionen!  

Prinsesstårta

En äkta klassiker och hyllning till Prinsessan Estelle Bernadotte, född den 23/2 2012 04:26.

Slut på prinsesstårtor där du bor? Eller vill du helt enkelt baka din egen? Kavla upp ärmarna, kavla ut degen och baka din egen prinsesstårta att bjuda på till fikat. Klicka här för hela receptet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.