Vi äter mer snabbmat trots trendiga dieter


Populära dieter som LCHF får mycket utrymme i medierna och det går knappt en dag utan att det publiceras ett nytt reportage om en person som gått ned hutlöst många kilon på bara några veckor – allt tack vare den effektiva dieten. Samtidigt redovisar snabbmatkedjorna rekordsiffror för det gångna året.

Tydligen äter vi mer snabbmat än någonsin tidigare. Detta trots den pågående nyttighetstrenden. De etablerade snabbmatskedjorna (utan att nämna några namn) slår försäljningsrekord för 2011, uppger Dagens Nyheter.

Kanske har ni lagt märke till att vissa hamburgerkedjor har infört ”nyttigare” alternativ med fullkornsbröd, nyckelhålsmärkt och alternativa tillbehör som minimorötter och fruktsallad. De nya menyerna lockar nya kundgrupper, medan klassikerna fortsätter att sälja bra eller till och med bättre.

Måltidsforskaren Richard Tellström berättar för DN att han tror att de nyttigare tillbehören hjälper till att stärka varumärkets hälsosamma koncept, oavsett om man väljer att äta de eller inte. De får oss även att glömma bort hur många kalorier som de traditionella menyerna egentligen innehåller. Han har också en teori om att vi skulle köpa mindre av det feta och söta om det inte per automatik ingick i menyvalet.

Det kan säkert ligga något i det, eller hur tänker du själv när du väljer din meny i kön till snabbmatskassan?

Apropå vår konsumtion av snabbmat kan du även passa på att svara på veckans fråga, som ligger uppe på hemsidan (om du inte redan har gjort det). Frågan lyder ”Hur ofta äter du snabbmat?”, svarar gör du här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.