Avstå alkohol under graviditet!


I dag rapporterade medierna att alkohol kan orsaka missfall. De danska forskarna var förvånade, medan den svenska barnmorskan Christina Santesson inte alls blev överraskad.

Tillsammans med flera andra har Christina Santesson länge anat alkoholens dåliga påverkan under graviditeten, även om det inte har funnits några vetenskapliga belägg för det tidigare.

Studien visade att två glas öl eller vin i veckan ökar risken för missfall med hela 50 procent – och vid fyra glas fördubblas den! Särskilt riskfyllt var det för kvinnor som drack alkohol tidigt under graviditeten, det gällde även om alkoholkonsumtionen var mycket liten.

Det man ska tänka på är också att det är väldigt individuellt vilken inverkan alkohol har på människor, både vad gäller reaktion och vilken mängd som är rimlig. Ta därför det säkra före det osäkra och avstå alkohol helt och hållet under graviditeten. För inte är det värt att riskera ett missfall för en öl eller två!

Dessutom finns det massvis med alkoholfria alternativ på Systembolaget såväl som på restaurangerna. Varför inte beställa en alkoholfri drink nästa gång du äter ute? Gott, lyxigt och ofarligt för barnet! Helt klart värt även om du inte är gravid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.