Fredagsinsperation: Alkoholfria aktiviteter & smarrig pizza!

Äntligen kan vi ta helg och vila upp oss efter ännu en arbetsam vecka. Det har vi förtjänat! Men för många, särskilt ungdomar, brukar veckoslutet betyda fest och alkohol.

Ett glas eller två gör ingen större skada men att dricka sig redlös gynnar inte någon, allra minst dig själv. Vissa, men inte alla, har även en tendens till att bete sig illa eller göra dåliga val när de är överförfriskade.

Ny amerikansk forskning visar dock att vi egentligen är medvetna om våra handlingar, det spelar ingen roll om vi är fulla eller inte. I själva verket är det bara för att vi inte orkar bry oss. Det betyder att vi i fortsättningen inte kan skylla bort vår dumdristighet på att vi ”råkade ta ett glas för mycket”.
Läs artikeln ”Stå för dina handlingar – även på fyllan” här

Lyckligtvis finns det många aktiviteter som inte medför alkoholförtäring. Du kan till exempel se den senaste hollywoodfilmen på bio, ta en uppfriskande långpromenad, fascineras av en konstutställning, gå på teater eller ordna en gammal hederlig spelkväll med vännerna. Kanske är det du som kammar hem den sista tårtbiten i TP! Våga insupa kultur och frisk luft istället för alkohol och stinkande andedräkter! Dessutom är det mycket billigare och du slipper den jobbiga huvudvärken dagen efter.

En vit helg – eller varför inte en hel månad? – skulle även göra din kropp gott. Eftersom huden är människans största organ gäller det att man tar hand om den. Det är nämligen så att det som händer i vårt inre även syns på vårt yttre. Mer om just huden och hur den påverkas av vad vi äter och gör kan du läsa om i vår krönikör Mia Olssons senaste krönika.

Till sist, den här fredagen bjuder vi på ett riktigt smarrigt pizzarecept! Perfekt även för dig som är allergisk mot gluten, socker och mjölk.

Gluten- och sockerfri pizza

Sugen på pizza till helgen men rädd för att förstöra din hälsosamma livsstil? Oroa dig inte, den här pizzan kan du äta med gott samvete! Dessutom innehåller den varken gluten eller socker.

Om du har mat kvar från gårdagen eller överblivna grönsaker i kylskåpet är det bara att lägga på pizzan. På din hemmagjorda pizza kan du bestämma fyllningen efter egen smak! Klicka här för hela receptet på www.doktorn.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.