Fredagsinspiration: Djurens hälsa, julklappar & mango- och morotssallad med mynta

Vi hoppas ni får en underbar andra advent på söndag. Vi är väldigt glada och nöjda med att vi har fått upp ett nytt tema på hemsidan.

Det är Djurens hälsa som är ett nytt område där vi kommer att fylla på med innehåll som rör våra områden medicin, hälsa och välbefinnande. Vi har märkt ett stort intresse för djur och djurens hälsa. Många så kallade livsstilssjukdomar drabbar även djuren, till exempel ökar andelen överviktiga husdjur.

Levnadsmönstret ser annorlunda ut för oss människor idag vilket även påverkar hur vi lever med, och tar hand om, våra husdjur. Vi ska sätta fokus på viktig kunskap om djurens välbefinnande och hoppas att vi kan lyfta många bra, intressanta och läsvärda ämnen. Har du något tips om ett ämne eller ett nyhetsuppslag som du vill att vi tittar närmare på? Kontakta oss via info@doktorn.com eller på vår Facebooksida

I anslutning till det nya temat har vi även en tävling, du kan vinna DVD-boxen Planet Earth, en helt fantastisk serie om vår jord. Så passa på, perfekt julklapp. Det är ju trots allt jul snart så vi har även en annan tävling i rullning där du tävlar om kalendern Svenska kalenderflickor 2012. Det är svenska kändisar som ställer upp och pryder varje månad! Överskottet från all försäljning av Svenska Kalenderflickor går till forskning om kvinnors hälsa och bakom kalendern står 1,6 & 2,6 miljonerklubben. Så – in och tävla! Vem vet, du kanske har två juklappar fixade lagom till julafton …

Här kommer en trailer för Planet Earth-serien:

Vår ständige och lysande krönikör Mia Olsson har som alltid levererat en läsvärd krönika med tänkvärda ord – den här veckan handlar det om något så spännande som förklädda möjligheter. Här hittar du Mia’s krönika

Och nu vet ni vad som väntar, veckans recept så klart! Trevlig helg och andra advent

Mango- och morotssallad med mynta

Ett gott tillbehör med spännande smak för alla åldrar. 

Mango- och morotssallad är inte bara god utan även vacker att se på. De starka färgerna blandas och ger en upplevelse för både syn och smak.

Ingredienser

4 pers

2 mangofrukter

2 morötter per person

1 knippa färsk mynta

Saft av 1 citron

Gör såhär

Skala och kärna ur mangon.Skölj sedan myntan och…Klicka här för hela receptet på www.doktorn.com 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.