Programserie om smärta & ökat antal fall av plötslig spädbarnsdöd

Det är inte ovanligt att man lider av kronisk smärta. Många i vårt avlånga land går med smärta varje dag och frågan är hur mycket man egentligen vet om sin smärta, om sina patienträttigheter och om hur man kan behandla smärta.

Det är något som UR/Kunskapskanalen nu satsar på att öka kunskapen om. Genom en programserie med fem program om just smärta, ”När det gör ont överallt”, så ger man fler möjlighet att ta del av läkaren Björn Bragées långa erfarenhet om ämnet smärta. Här på UR Samtiden kan du ser programserien

Flera medier rapporterar idag om att antalet fall av plötslig spädbarnsdöd på några år har fördubblats, något vi skriver om i den här artikeln. Så behöver det inte vara – tidigare år har antalet fall sjunkit i samband med informationskampanjer och många forskare anser att man nu bör förbereda för ytterligare en sådan kampanj. De råd som forskarna har sett givit effekt och minskat fallen med plötslig spädbarnsdöd är enkla:

    • Rök inte
    • Lägg barnet på rygg
    • Låt inte barnet ligga för varmt
    • Låt barnet ligga i egen säng
Vill du ha hjälp att sluta röka? Då kan du fråga vår expert om råd här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.