Fredagsinspiration: Kärlek & ugnsbakad fetaost

En relation. För många betyder det otroligt mycket att få leva i en relation, andra är fullt nöjda med att leva ensam. De som lever i en relation är också införstådda med att det är både fram- och motgång och att det ibland blir fnurror på tråden, inte sällan på grund av att vi inte vågar stå upp för vad vi egentligen vill.

Eva Berlander, terapeut, författare och föreläsare säger i en intervju i Tidningen DOKTORN att det är otroligt viktigt att undvika att hamna i försvarsställning. Att inse att man i en relation ofta strävar åt samma håll men samtidigt vara lyhörd om det är så att man inte gör det. Då kan insikten vara att man kanske inte ska vara med varandra? Eller så accepterar man helt enkelt varandras olika ståndpunkter.

Att lyssna är väldigt viktigt i en relation – och inte alltid helt lätt. Ibland kommer man med lösningar istället för att bara lyssna. Man vill lösa ett problem, en konflikt eller en frågeställning som uppstått samtidigt som ens partner egentligen kanske bara ville lufta att ”så här känner jag”. Man behöver inte alltid lösa allt och hasta vidare, eftertanke och reflektion är något som man mår bra av. Det ställs ibland i skuggan av de många val vi gör, och måste göra, och den press som vardagen ibland innebär med karriär, familj, hem och släkt.

Eva Berlander har delat med sig av tio relationstips som du hittar på vår Facebooksida och där du får konkreta råd som du/ni kanske kan använda i just er relation. Här kan du läsa intervjun med Eva Berlander i sin helhet.

Mia Olsson, vår supersköna krönikör, pratar i sin senaste krönika ”Min kropp är min maskin” om att vi ska ta hand om våra kroppar som om de vore ett finmaskineri där all delar måste varsamt underhållas. Det är helt sant – och det här är varför vi gillar Mia, hon ser de olika delarna i livet och kan sätta bilder till orden. Mycket läsvärt! Mias egen blogg finns på www.levdittliv.se

Och nu det efterlängtade fredagsreceptet  … 

Ps! Receptet kommer ur kokboken ”LCHF för kvinnor” (Bonnier Fakta) som du fortfarande har möjlighet att vinna. För att läsa mer gå in här Ds! 

Ugnsbakad fetaost med lök och chiliflakes

En god medelhavsinspirerad maträtt från boken LCHF för kvinnor (Bonnier Fakta). Perfekt som tillbehör eller kanske på ett plockbord? Gott!

Vad är chiliflakes? Det är torkad chili i väldigt små bitar. Biitarna är lika små som kärnorna/fröna i chilifrukten och du brukar kunna hitta chiliflakes vid kryddorna i välsorterade matbutiker.

Ingredienser

  • 200 gram Fetaost i hel bit
  • 1 mild silverlök
  • Soltorkad tomat i olja, gärna smaksatt med oregano
  • ½ dl Olivolja
  • 1 msk Chiliflakes
  • Peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Dela Fetaosten i…Klicka här för hela receptet på www.doktorn.com  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.