Fredagsinpsiration: Mia Olsson, ”Lev ditt liv” & helgrecept


Vi gillar människor som inte bara tar hand om sig och sin hälsa utan även kan tänka sig att inspirera andra med sin historia.

En sån person är Mia Olsson som driver bloggen ”Lev ditt liv”, bland mycket annat. Hennes historia är både gripande och engagerande, dessutom brinner hon för att låta andra hämta inspiration från dels hennes egen berättelse men också genom att tipsa om olika saker som kan underlätta ett hälsosammare liv.

Mia själv är en ”gammal soffpotatis” som på olika vis och med en envishet har gjort stora som små, livsavgörande, förändringar i sitt liv. Mycket av det som Mia berättar om i sin blogg handlar om känslan att ”jag kan”. Jag kan förändra mitt liv, förändra min kost, förändra mina motionsvanor – kort och gott, göra mitt liv mer hälsosamt utan att det inkräktar på livskvaliteten, snarare förhöjer den!

Genom att starta debatter och ge konkreta råd och tips uppmuntrar Mia andra till att ta vara på sig och ökar även kunskapen om hur du kan må bättre, vilket verkligen är superbra. Vill du följa Mias blogg gör du det här och du kan även ta del av mer information på Mia’s Facebook – vilket är ett smart sätt att hänga med där hon även delar med sig av bra material från http://www.doktorn.com

Vi vill ge en eloge till Mia som inspirerar andra genom sitt eget liv – keep up the good work! 

Känner du till någon som på något vis inspirerar andra inom hälsa, medicin & välbefinnande? Tipsa gärna redaktionen på info@doktorn.com Sist men inte minst denna första fredag i augusti, ett gott recept på en riktigt fräsch potatissallad… Trevlig helg alla våra härliga besökare!

Ljummen potatissallad med pestoyoghurt

Fräsch potatissallad med soliga smaker av tomater och pesto.

Ingredienser

2 portioner
300 g kokt, kall potatis
1/2 rödlök
2 tomater
50 g marinerade soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
1/2 msk smör
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
blandad sallad

Sås:

1 dl matyoghurt
2 msk pesto

Gör så här

Skala och skiva rödlöken tunt…. Klicka här för hela receptet på www.doktorn.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.