Många bäckar små…

© UNICEF/Kate Holt

© UNICEF/Kate Holt

Just nu varnar man för att världen står inför den största svältkatastrofen någonsin i Afrika med över 10 miljoner drabbade, så många som hälften är barn.

Det kan vara otroligt svårt att ta till sig, det erkänner även redaktionen som håller till i nya, ljusa och fräscha lokaler, långt bort ifrån Östra Afrikas överbefolkade flyktingläger. Men, poängen är, att man trots det kan göra skillnad. Det räcker inte med att bara tänka tanken. Tanken måste sättas i handling.

I den här artikeln har vi listat en rad hjälporganisationer och alla har möjlighet att med ett enkelt SMS ta emot bidrag. Det är hur fiffigt som helst! Då gör man faktiskt något. Flera av organisationerna öronmärker ditt bidrag för just Östra Afrika och delarna där omkring för att säkra att ditt bidrag kommer till användning – vilket känns tryggt för dig som ger ditt bidrag!

Det vi tänker på är ett av våra värdeord, trygghet. En eloge till alla duktiga hjälparbetare på plats som försöker skapa möjligheter till ett tryggare liv för andra. Alla är värda ett tryggt liv!

En del kanske tycker det är konstigt att vi på DOKTORN.com engagerar oss så mycket i den här katastrofen när det finns vård- och omsorgsfrågor att ta hand om även på hemmaplan. Vi tycker dock det är viktigt att lyfta blicken ibland och i det här fallet ser vi en humanitär katastrof av gigantiska proportioner. Vi hoppas att ni, våra supersmarta besökare, kan ge ett litet bidrag för att hjälpa på vägen till en bättre värld.

Vi fortsätter dock att även som vanligt bevaka medicin, hälsa, välbefinnande, vård och omsorg även på hemmaplan. Har du ett nyhetstips till oss? Mejla oss gärna på info@doktorn.com

En reaktion på ”Många bäckar små…

  1. Ping: Tipsen för att må bäst på jobbet! « DOKTORN.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.