För dig med diabetes

http://www.doktorn.com/contentsearch.asp?searchtype=theme&searchstr=Diabetes&search=all

Det kom ett paket från Insamlingsstiftelsen Diabetes Wellness Network Sverige till redaktionen. Det innehöll några smarta prylar för dig som har någon typ av diabetes.

Armbandet, som inte kostar något att beställa och är snyggt och i en uppseendeväckande färg, passar för både barn och vuxna. Tanken är att man genom att bära det här armbandet ska kunna berätta för omgivningen, och i synnerhet vården om en olycka skulle vara framme, att man har diabetes. Texten ”Jag har diabetes” finns på såväl svenska som engelska vilket uppmärksammar att du som bär armbandet har diabetes. Det finns även en variant av armbandet, ett halsband, som Diabetes Wellness Network Sverige har delat ut gratis under flera år.

Runt 300 000 svenskar har diabetes varav ungefär 7 500 är barn under 18 år. Tidigare i år skrev vi om Egil som hade drabbats av diabetes och hans mamma Ami Skånberg Dahlstedt, som i ett led att hantera sjukdomen skrev en läsvärd bok, ”Älskade vampyr” riktad till barn och föräldrar med just diabetes i familjen. Intervjun med mamma Ami kan hjälpa andra att förstå vad det egentligen innebär att ha diabetes. På vår hemsida kan du som är nyfiken, oavsett om du själv eller någon i din närhet har diabetes, lära dig mer om diabetes.

Diabetesarmbandet, halsbandet och även en diabetesdagbok kan du beställa direkt på Diabetes Wellness Network Sverige’s hemsida (de har ett 90-konto och finns även på Twitter) och där kan du även läsa mer om deras verksamhet, de ingår bland annat i ett internationellt nätverk av organisationer som gemensamt strävar mot att öka kunskapen om diabetes – och det är något som vi gillar för ökad kunskap leder till ökad trygghet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.